Skip to main content

Featured

PINK ROMANTIC VALENTINES DAY TABLES

SI TË DEKORONI TAVOLINË ROZË PËR SHËN VALENTIN   I adhuroni rastet special dhe jeni të mendimit se dashuria duhet festuar në vendin më intim dhe romantik: në shtëpinë tuaj! Për mendimin tim nuk ka gjë më të bukur se të pregatisësh darkën apo drekën e Shën Valentinit për më të dashurit tuaj.Dekoracionet romantike luajnë rolin kryesor dhe sjellin në shtëpi të gjithë romantizmin e kësaj feste duke ju bërë të përjetoni mbrëmje të paharueshme. Nëse keni vendosur të kaloni mbrëmjen me një darkë romantike në shtëpi apo ata që kanë vendosur të kthejnë këtë ditë romantike të vitit në një ditë argëtimi në familjen tuaj duke bërë zbukurime me zemra me letra me ngjyrë me fëmijët, ja disa ide nga ku mund të merni frymëzim. Kombinoni rozën me një mbulesë bardh e zi dhe krijoni një tavolinë elegante dhe shik .Një zbukurim në qendër të tavolinës plot lule në ngjyra pastel dhe disa qirinj të bardhë do të kompletojnë tavolinën tuaj . ------------------------------------------------

           

 DIY Hanging Centerpiece for Your Fall Table


Hi there, Alexandria from www.ftd.com is sharing something super fun with us ! A wonderful hanging centerpiece for your table. Just in time for your fall table or Christmas table!

Here you have this hanging centerpiece right around holidays. Your table will be perfect decorated if you include this hanging centerpiece .If you never made one here you have the guide which includes all materials needed, step by step set up guide. Celebrate your holidays and make your best with decorating your table.

Step up your decor game by creating your own hanging centerpiece! They are exciting, unique and extremely fun to make! Not only do they make for a wonderful decor element, but they save space on your table for other fun fall decorations. In just four easy steps, you can create an eye-catching centerpiece that will leave your guests in awe.
For this particular hanging centerpiece, we chose to make it fall-themed using warm colors like yellow and burgundy. We mixed these with greenery and autumn leaves to create a design reminiscent of the fall months. Before you get started creating your arrangement, let’s make sure that you have all the materials that you’ll need.
Msterials

  • Wooden dowel – This will be the base of your design and what you will attach the greenery and florals to. The length of your dowel should be approximately half the length of your table. The dowel we used was two feet long.
  • Flowers and foliage – When selecting flowers for your hanging centerpiece, it is important to have a theme in mind. For this design we decided to make it fall-themed, by using eucalyptus as the greenery and yellow spider mums and burgundy carnations for the florals.
  • Green floral wire – Floral wire will be used to secure the flowers and foliage to your dowel.
  • Green floral tape – Floral tape is perfect for attaching greenery and flowers because of its strength and elasticity.
  • Scissors – You will need scissors to cut the flowers and foliage, floral tape and floral wire.
  • Fishing line – Fishing line will be used to suspend your hanging centerpiece.
  • Crimp tubes – Crimp tubes are small metal rings that will make sure your fishing line is secure.
  • Pliers – Pliers will be used to clamp the crimp tubes in order to secure them to the fishing line.

How to Make a Hanging Centerpiece: Video Tutorial

Now that you have the materials needed to make your hanging centerpiece, it’s time to start crafting! Check out our video tutorial below for four easy steps on how to make the perfect hanging centerpiece.

How to Make a Hanging Centerpiece: Step-by-Step Guide


Project Time: 1 – 2 hours


Step 1: Take dowel and clamp fishing lines on both ends.


Once you have decided how high you would like your hanging centerpiece to be, cut two lines of fishing line that are equal in length. These will be used to hold your centerpiece. Make sure that each line is the same length so that your dowel will hang steadily.
Secure the fishing line on each end using crimp tubes and pliers. Stick the fishing line through one end of the crimp tube and then back through the other in order to create a loop. Then, slip the dowel through the loop. Once you have done this, use the piers to clamp the crimp tubes so that the fishing line is secure around the dowel.

Step 2: Wrap greenery around wooden dowel using floral wire.


Next, you can start wrapping different types of greenery around the dowel. The types of greenery that we used for this particular centerpiece were twigs, silver dollar eucalyptus and fall leaves. Wrap each piece individually, taking your time to make sure that each side is even.
Use the floral wire to secure the greenery to the dowel. You can do this by wrapping the wire around pieces of greenery on the dowel and then tightening it. Make sure to not use too much floral wire so that the greenery can hang more naturally. For any areas where you’d like the greenery to stay in a certain spot, use floral tape to secure it.

Step 3: Hang your centerpiece.


Now it is time to hang your centerpiece! You can do this a number of ways depending on where you will be putting your design. If it is attached to an exposed beam, consider wrapping it around and tying it, using the crimp tubes and pliers. If it will be hanging from the ceiling, attach two hooks and tie the other ends of your fishing lines to them. Then, suspend your centerpiece using the fishing lines on each end.
Attaching greenery before hanging the centerpiece makes the process a lot easier, because you can wrap around each piece on a stable surface. Once the centerpiece is hung, make sure that it is even and stable.

Step 4: Add florals.


Now for the fun part! Add florals to the empty spaces in the design and wherever you think they look best. Cut the stems of your flowers with scissors so that they are easy to insert into the greenery. Placing the stems of your florals in between the greenery will ensure that it stays put. You can also use floral tape to do this.
The best part about making a hanging centerpiece is choosing the flowers for it! The florals we chose for this design were burgundy carnations and yellow-orange spider mums. These colors work beautifully with the fall leaves and natural greenery to create a stunning autumn design. Keep in mind that if you use real flowers, your design will only last a couple of days before they begin to wilt. To extend the life of your floral centerpiece, periodically mist the flowers and foliage and avoid hanging it in direct sunlight.

Now it is time to enjoy your hanging centerpiece! Invite guests over for a dinner party or use it as a part of your Thanksgiving decor. Whichever you choose, make sure your centerpiece is stable and the flowers are fresh to avoid any falling parts. 

Comments

Post a Comment

Popular Posts